Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczane kulki z nadzieniem.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 30 dkg
szynka wieprzowa 6 plasterków
ser żółty 6 plasterków
cebula dymka ze szczypiorkiem kilka bąków
pieprz do smaku
sól do smaku
jajko 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
masło klarowane do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczane kulki z nadzieniem.

Ziemniaki najlepsze z poprzedniego dnia ,ugnieść.
Dodać pokrojoną cebulkę,ser żółty i szynkę.
Przyprawić do smaku.
Formować małe kulki ,obtoczyć w roztrzepanym jajku z odrobiną mleka i w bułce tartej
Dać na rozgrzany tłuszcz i smażyć na złoty kolor.
Podawać z mięsem lub sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MonikaW 03.11.2016 16:23
muszą być pyszne
Wiesława1 03.11.2016 09:20
ciekawa propozycja
Iwusia 02.11.2016 23:14
smaczne połączenie
Renata9 02.11.2016 21:34
Smaczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak