Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczana zapiekanka.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

ziemniaki ugotowane 600 gram
cebula biała 2 sztuki
pieczareki całe 6 sztuki
szynka gotowana 300 gram
ser żółty 300 gram
ketchup pikantny 3 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat szczypta szczypta
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat szczypta szczypta

Lista składników

Nadzienie:

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczana zapiekanka.

Ziemniaki z poprzedniego dnia zmielić.
Na patelni podsmażyć cebule,dodać pokrojone pieczarki i szynkę.
Wszystko usmażyć i doprawić do smaku.
Letnie dodać do ziemniaków i dokładnie wymieszać dodając do smaku przyprawy.
Formę u mnie od tarty posmarować masłem i wysypać bułką tartą.
Masę ziemniaczaną wyłożyć i posypać startym serem żółtym na grubych oczkach tarki.
Dać do nagrzanego piekarnika do 180st. i zapiekać do zezłocenia sera.
Smacznego życzę!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 09.10.2016 19:38
Zapiekanka super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak