Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczana pietruszkowa baba

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kilo
pietruszka zielona 1 pęczek
cebula biała 2 sztuki
czosnek 4 ząbki
jajko 2 sztuki
mąka 200 gram
sól do smaku
pieprz
masło 2 łyżki
boczek 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczana pietruszkowa baba

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obieramy, myjemy i miksujemy w rozdrabniaczu. Cebule i czosnek obieramy, kroimy w kostke i przesmazamy na maselku klarowanym.
Krok 1 - Ziemniaczana pietruszkowa baba foto
2
Dorzucamy boczek i smazymy. Do ziemniakow dodajemy make, jajka, poszatkowana pietruszke i doprawiamy. Łaczymy z przesmazonym boczkiem i cebulka.
Krok 2 - Ziemniaczana pietruszkowa baba foto
3
Mase przekladamy do formy np. keksowej, ja pieklam w naczyniu zaroodpornym. Pieczemy w 180 stopniach przez około godzine w rozgrzanym piekarniku.
Krok 3 - Ziemniaczana pietruszkowa baba foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 28.02.2014 07:50
smaczny pomysł
adelajda 16.02.2014 15:26
jadłam kiedyś u koleżanki ale to było bardzo dawno :)
Ada-Gaba 04.02.2014 09:29
fajna propozycja na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak