Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielony krem z sałaty, bazylii z jajkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler mały kawałek
sałata 1 główka
bazylia świeża 1/2 pęczka
sól do smaku
oliwa 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
jajko ugotowane na twardo 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zielony krem z sałaty, bazylii z jajkiem

Warzywa( marchewkę, pietruszkę oraz seler) obrać,umyć i osuszyć. Pokroić na mniejsze kawałki i przełożyć do garnka. Wlać litr wody i postawić na ogień. Gotować do miękkości warzyw. Doprawić solą, cukrem oraz oliwą. Na około 5 minut przed końcem gotowania zupy dodać porwaną na mniejsze kawałki sałatę i listki bazylii. Gotować 5 minut i zdjąć z ognia. Zblendować na gładki krem i podawać z cząstkami jajka. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ankha 27.03.2015 19:35
Wiosna, czas na eksperymenty z sałatą :)
bertpvd 27.03.2015 10:35
pyszny krem
Gracer 27.03.2015 07:43
apetyczny krem
Ania321 26.03.2015 22:32
Smaczny przepis :)
Róża1 26.03.2015 21:44
rewelacyjny pomysł na świetną zupę krem :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak