Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielone warzywa w sosie serowo- śmietanowym

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 1 szt
pieczarki 4 szt
brokuł 1/2 brokuła
śmietana 30% 1 szklanka
serek topiony śmietankowy duży 1 kostka
masło 3 łyżki
szczypiorek 1/2 pęczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zielone warzywa w sosie serowo- śmietanowym

Brokuła dzielę na różyczki i obgotowuję 5 minut w osolonej wodzie. Pieczarki i pora kroję w plasterki. Na maśle podsmażam pora i pieczarki. Dodaję brokuła. Warzywa podlewam odrobiną wody i duszę około 5 minut. Następnie warzywa zalewam śmietaną. Dodaję serek i mieszam. Warzywa duszę na małym ogniu, do momentu aż sos zgęstnieje. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Gotowe warzywa wykładam na talerz i posypuję posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 03.02.2016 08:32
pyszne warzywka
gosia56 09.05.2015 22:29
na pewno pyszne jedzonko;)
Anna133 09.05.2015 08:06
wygląda nie zwykle smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak