Zielone szparagi z jajkiem i rzodkiewką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szparagi zielone

    1 pęczek
  • jajka

    3 szt
  • rzodkiewki

    kilka szt
  • sos balsamiczny

  • oliwa

  • cukier

    1/2 łyżeczki
  • pieprz

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szparagi oczyścić, odłamać twarde końce. Nastawić wodę, dodać sól oraz cukier. Wrzucić szparagi i gotować je przez 8 minut. Odcedzić, a następnie ułożyć na talerzu tak, jak na zdjęciu.
Jajka ugotować na twardo. Gdy ostygną, przekroić je na ćwiartki i poukładać je
między szparagami. Na środek wyłożyć rzodkiewki pokrojone w półplasterki.
Gotowe danie oprószyć pieprzem i solą. Polać sosem balsamicznym oraz oliwą z oliwek.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 02.07.2017 19:04
uwielbiam szparagi

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat