Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielone szparagi z jajkiem i rzodkiewką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi zielone 1 pęczek
jajko 3 szt
rzodkiewki kilka szt
sos balsamiczny
oliwa
cukier 1/2 łyżeczki
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zielone szparagi z jajkiem i rzodkiewką

Szparagi oczyścić, odłamać twarde końce. Nastawić wodę, dodać sól oraz cukier. Wrzucić szparagi i gotować je przez 8 minut. Odcedzić, a następnie ułożyć na talerzu tak, jak na zdjęciu.
Jajka ugotować na twardo. Gdy ostygną, przekroić je na ćwiartki i poukładać je
między szparagami. Na środek wyłożyć rzodkiewki pokrojone w półplasterki.
Gotowe danie oprószyć pieprzem i solą. Polać sosem balsamicznym oraz oliwą z oliwek.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 02.07.2017 19:04
uwielbiam szparagi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak