Zielone placuszki cukiniowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • jajko

    1 sztuka
  • kasza manna

    1/3 szklanki
  • mąka

    1 szklanka
  • sól, pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

  • BAZYLIA SUSZONA

  • oliwki zielone

    20 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinię z cebulą ścieramy na najdrobnieszej tarce, dodajemy jajko i po dokładnym wymieszaniu dodajemy kaszę, sól, pieprz i sporo suszonej bazylii. Ciągle mieszając dosypujemy mąkę- aby konstystencja ciasta była taka jak na placki ziemniaczane. Na koniec dodajemy pokrojone w plasterki oliwki.
Smażymy na rozgrzanym oleju, aż będą rumiane z obu stron

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ewaa 27.03.2011 14:24
Bardzo smaczne:)
Grażyna13 14.11.2010 12:32
Na pewno pyszne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat