Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielone naleśniki z powidłami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

mąka pszenna 3 szkl
jajko 2 szt
mleko 1 szkl
woda 1,5 szklanki
szpinak mrożony 2 kulki
Kardamon mielony Prymat 1/4 łyżeczki
masło 1 łyżka
proszek do pieczenia 1/4 łyżeczki
cukier puder 2 łyżka

Dodatkwo

powidła śliwkowe

Przepis i sposób przygotowania na: Zielone naleśniki z powidłami

Kroki postępowania

1
Do miski wbić całe jajka, dodać rozmrożony szpinak, szczyptę soli, cukier i kardamon, zmiksować.
Krok 1 - Zielone naleśniki z powidłami foto
2
Następnie dodać mleko wymieszane z wodą i rozpuszczone masło.
Krok 2 - Zielone naleśniki z powidłami foto
3
Wsypać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Krok 3 - Zielone naleśniki z powidłami foto
4
Wszystko razem dokładnie zmiksować. Gotowe ciasto odłożyć na pół godziny żeby odpoczęło.
Krok 4 - Zielone naleśniki z powidłami foto
5
Na rozgrzanej patelni usmażyć cienkie naleśniki.
Krok 5 - Zielone naleśniki z powidłami foto
6
Każdy naleśnik posmarować powidłami i zwinąć w rulon.
Krok 6 - Zielone naleśniki z powidłami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 01.07.2017 18:56
Wyglądają bardzo apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak