Zielone naleśniki z powidłami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • mąka pszenna

    3 szkl
  • jajko

    2 szt
  • mleko

    1 szkl
  • woda

    1,5 szklanki
  • szpinak mrożony

    2 kulki
  • Kardamon mielony Prymat

    1/4 łyżeczki
  • masło

    1 łyżka
  • proszek do pieczenia

    1/4 łyżeczki
  • cukier puder

    2 łyżka

Dodatkwo

  • powidła śliwkowe

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zielone naleśniki z powidłami foto
Do miski wbić całe jajka, dodać rozmrożony szpinak, szczyptę soli, cukier i kardamon, zmiksować.
Krok 2 - Zielone naleśniki z powidłami foto
Następnie dodać mleko wymieszane z wodą i rozpuszczone masło.
Krok 3 - Zielone naleśniki z powidłami foto
Wsypać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Krok 4 - Zielone naleśniki z powidłami foto
Wszystko razem dokładnie zmiksować. Gotowe ciasto odłożyć na pół godziny żeby odpoczęło.
Krok 5 - Zielone naleśniki z powidłami foto
Na rozgrzanej patelni usmażyć cienkie naleśniki.
Krok 6 - Zielone naleśniki z powidłami foto
Każdy naleśnik posmarować powidłami i zwinąć w rulon.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Konczi 01.07.2017 18:56
Wyglądają bardzo apetycznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat