Zielone kaszotto

Zielone kaszotto

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak

    50 g
  • parmezan starty

    1 łyżka
  • pistacje

    30 g
  • oliwa

    80 ml
  • sól morska

  • Pieprz czarny- MŁYNEK

  • gałka muszkatołowa mielona

    1/2 łyżeczki
  • chorizo

    60 g
  • zielony groszek

    50 g
  • brokuł

    1 mały
  • groszek cukrowy

    7 sztuk
  • kasza pęczak

    150 g (ugotowana)
  • szynka parmeńska

    2 plasterki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Do gotującej się wody włóż szpinak i gotuj go przez około 30 sekund.
Następnie wyciągnij i ostudź.
Do blendera włóż zimny szpinak, tarty parmezan, pistacje i zalej oliwą z oliwek. Całość dopraw solą morską, świeżo zmielonym pieprzem i gałką muszkatołową. Zblenduj na wysokich obrotach przez około 2-3 minuty.
Kiedy pesto będzie miało jednolitą konsystencję, przełóż je do plastikowego pojemniczka i schowaj do lodówki.
Na rozgrzaną patelnię włóż pokrojone chorizo i podsmaż je delikatnie, aż kiełbasa puści soki.
Następnie dodaj zielony groszek, różyczki brokułu, groszek cukrowy i ugotowaną kaszę pęczak.
Podgrzej całość, ciągle mieszając, a na samym końcu dodaj szpinakowe pesto.
Tak przygotowaną kaszę możesz podawać z szynką parmeńską i z płatkami parmezanu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

16.03.2018 15:01
Smakowicie i pysznie;)

jejkuchnia

16.03.2018 10:13
Pysznie i zdrowo. :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat