Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielone hot dogi

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinie małe 5 szt
parowki drobiowe 5 szt
ser żółty 15 dkg
olej rzepakowy 2 łyżki
sól do smaku
keczup łagodny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zielone hot dogi

Kroki postępowania

1
Cukinie umyć i przekroić na połówki. Parówki obrać z folii i również przepołowić. Wydrążyć cukinie – ja wykorzystałam przyrząd do usuwania gniazd nasiennych w jabłkach.
Krok 1 - Zielone hot dogi foto
2
Ser żółty zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Wsypać do każdej cukinii po parę ziarenek soli i po łyżeczce żółtego sera a następnie umieścić parówkę.
Krok 2 - Zielone hot dogi foto
3
Ułożyć cuknie w naczyniu żaroodpornym, polać olejem, dolać pół szklanki wody i przykryć folią aluminiową.
Krok 3 - Zielone hot dogi foto
4
Piec około 20 minut pod folią i około 20 minut bez folii. Temperatura piekarnika ok. 200 stopni. Podawać na gorąco, polane keczupem.
Krok 4 - Zielone hot dogi foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

raspberry 07.08.2014 11:26
bardzo pomysłowe :)
Ola1young 24.07.2014 12:06
super pomysł,podoba mi sie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak