zielone gołąbki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rosół z kury

    3 kostki
  • mięso mielone wołowe

    1 kg
  • ryż

    2 torebki
  • jajko

    2 szt
  • przecier pomidowroy

    1 szt
  • kapusta włoska

    1,5 główki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotuj główkę kapusty pozostałą połowę drobno posiekaj.z mięsa mielonego,jajek ryzu i posiekanej kapusty zrób farsz,przypraw.uformuj pulpeciki i zwiń w ugotowane liście kapusty.lekko obsmaż z obu stron.ułóż w dużym garnku zalej wodą w ktorej była gotowana kapusta,dodaj kostki bulionowe i dus po przykryciem 25 minut,dodaj przecier i duś dalsze 10 minut.podaj z ryżem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rakow2 09.06.2011 17:02
nie podoba mi się
agata1722 15.11.2010 12:07
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat