Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielona soczewica z cebulką i porem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica 1 szkl
cebula 1 duża
por 10 cm
czosnek 2 ząbki
sól
pieprz
bazylia świeża 1 lyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona soczewica z cebulką i porem

Soczewicę (zieloną) dokładnie płuczemy, zalewamy wodą i gotujemy ok 15 min. Odcedzamy.
Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kosteczkę. Podsmażamy na 2 lyżkach oleju.
Pora oczyszczamy i drobno kroimy, podsmażamy razem z cebulką.
Następnie dodajemy ugotowaną soczewicę, sól, pieprz i posiekaną bazylię, mieszamy.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak