Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielona fasolka z brzoskwinią i prażonym słonecznikiem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

zielona fasolka szparagowa 500 g
brzoskwinie 4 szt
słonecznik łuskany 100 g

Sos

oliwa 6 łyżek
sok z cytryny 2 łyżki
sok z limetki 2 łyżki
cukier 2 łyżeczki
przyprawa uniwersalna 1 łyżka
chili Prymat
sól do smaku

Porada

Nowatorskie podanie uwielbianej na naszych stołach fasolki w połączeniu ze świeżą brzoskwinią i słonecznikiem.Niezwykły smak tego dania podkreśla aromatyczny sos z nutą pikanterii.Takie połączenie wybornych smaków jest alternatywą dla tych,którzy nie

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona fasolka z brzoskwinią i prażonym słonecznikiem

1.
Fasolkę umyć, odciąć końcówki, wrzucić do lekko osolonego wrzątku i gotować do miękkości. Odcedzić.
2.
Brzoskwinie sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w cienkie cząstki.
3.
Słonecznik uprażyć na suchej patelni.
4.
Sos Oliwę wymieszać z sokiem z limonki, cytryny i cukrem. Doprawić mieszanką przypraw chilli i szczyptą soli.
5.
Brzoskwinię połączyć z fasolką, posypać słonecznikiem i skropić sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 08.02.2016 17:58
smaczny i ciekawy pomysł
Wacław 08.02.2016 16:13
fajne jedzonko :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak