Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

zielona fasolka szparagowa po wiedeńsku

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

zielona fasolka szparagowa
1,5 kg
smalec
70 g
masło
70 g
śmietana
1/2 szkl.
cebula
1 szt
koperek
1 łyżka
Sklep Prymat
natka pietruszki
1 łyżeczka
ocet winny
1 łyżka
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: zielona fasolka szparagowa po wiedeńsku

Fasolkę umyć, usunąć włókna, pokroić w 2 cm romby. Ugotować w dużej ilości posolonej wody i odcedzić. Przygotować złotą zasmażkę z posiekanej cebuli, mąki i tłuszczu, dodać zieleninę, dolać zimnego wywaru, wymieszać i zagotować. Dodać fasolkę i posoloną śmietanę, podgotować, dodać świeże masło, doprawić octem, solą i pieprzem. Podawać z gotowanymi ziemniakami jako dodatek do mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.05.2012 14:26
Pyszne danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak