Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żelowane wiśnie z chilli

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie bez pestek 1,5 kg
woda 3 szklanki
cukier 1,5 szklanki
papryczka chilli 1 szt
mąka ziemniaczana 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Żelowane wiśnie z chilli

Wiśnie umieścić w dużym garnku. Zalać wodą oraz dodać cukier i papryczkę chilli. Gotować na wolnym ogniu 15 minut od zagotowania. Wyciągnąć papryczkę.
Mąkę ziemniaczaną zmieszać z niewielką ilością wody. Dodać do gotujących się wiśni i energicznie mieszać. Zdjęć z ognia i gorące rozlać do wysterylizowanych słoików. Pasteryzować prze 15minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 12.03.2014 13:19
mnie tez ten pomysł sie podoba, zjadłabym
Grazyna0211 12.03.2014 10:42
świetny pomysł
Konczi 12.03.2014 09:39
bardzo fajne połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak