Żeberka z zupy na II danie.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka

    60 dag
  • keczup pikantny

    4 łyżki
  • miód

    2 łyzki
  • sos chili

    1/2 łyżeczki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • papryka mielona

    do smaku
  • sos sojowy

    1 łyżeczka
  • olej do smażenia

    2 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gatuję żeberka na wywar jako bazę na dowolną zupę a nastepnie wykorzystuję je do drugiego dania.
Żeberka po ugotowaniu wyjmuję z wywaru a z keczupu,miodu,przypraw - oprócz oleju robię marynatę.Żeberka dzielę na mniejsze porcje,wkładam do marynaty i odstawiam na 1 godzinę.Po ty, czasie rozgrzewam na patelni olej i przekładam mięso wraz z sosem - smażę na złoto.Tak przygotowane żeberka podaję z ryżem na sypko oraz ogórkiem konserwowym.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wafelek2601 13.04.2013 21:50
Przepyszne
barbara11561 28.01.2013 15:43
pyszne mięsko,dawno nie robiłam:)
kuklik 21.12.2012 19:21
muszę wypróbować
alaaa 30.07.2012 09:25
pycha ja lubię z zasmażaną kapustą
Justa32 11.03.2012 06:51
lubimy zeberka
IZABELA29 27.02.2012 08:50
u mnie to tylko wołają kawał kurczaka i są zadowoleni
IZABELA29 27.02.2012 08:49
chyba nigdy ich nie robiłam ...
misia53 09.02.2012 14:34
żeberka mają zawsze powodzenie a jeszcze jak benka przygotuje...? super!
kasiazur 09.02.2012 09:55
sprubuje
anemon 09.02.2012 08:52
Bardzo pomysłowo i ekonomicznie, warto mieć taki przepis do wykorzystania.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat