Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka z piekarnika

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1.20 kg
czosnek 3-4 ząbki
cebula 1 szt duża
ketchup pikantny ok5 łyżek
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka z piekarnika

Żeberka pociąć na mniejsze kawałki, oprószyć solą i pieprzem. Dodać do mięsa ketchup i wymieszać. Odstawić na ok 2 godz.
Do natłuszczonego naczynia do pieczenia przełożyć mięso i skropić olejem.
Cebulę pokroić, powkładać między mięso, a resztą cebuli przykryć żeberka. Cebulę też można skropić olejem.
Piec ok 60 min w 190 stopniach.
W czasie pieczenia można mięso odwrócić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 03.07.2017 18:23
bardzo pyszne :-)
Bożena Matuszczyk 02.07.2017 21:26
Nie ma to jak pyszne żeberka;)
jagoda5913 02.07.2017 20:48
dobry pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak