Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka wieprzowe w sosie z pora

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 70-80 dag
Przyprawa do żeberek z miodem Prymat 2 łyżki
por 1 szt
olej 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
śmietana 2 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
Sos pieczeniowy ciemny 1 łyżka
pieprz do smaku
sos sojowy do smaku
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka wieprzowe w sosie z pora

Żeberka umyć, pokroić na porcje, natrzeć przyprawą do żeberek i pozostawić w chłodnym miejscu na kilka godzin. Następnie zrumienić z obu stron na rozgrzanym oleju. Przełożyć do rondla, wlać 2 szkl wody, dodać kostkę bulionową i dusić pod przykryciem. Na pozostałym tłuszczu w którym smażyły się żeberka podsmażyć bardzo drobno posiekany czosnek i por, dodać do mięsa i gotować na małym ogniu do miękkości. Mąkę wymieszać ze śmietaną, sosem pieczeniowym i odrobiną wody, dodać do miękkiego mięsa, zagotować. Przyprawić do smaku pieprzem i sosem sojowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 19.07.2013 07:45
bardzo lubię
Katarzyna59 20.06.2013 08:33
bardzo fajny przepis
pycia9 19.12.2012 21:03
Pycha
maciek7 16.12.2012 09:22
pycha
gosia561 16.12.2012 00:35
fajny sosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak