Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka wieprzowe w kiszonej kapuście

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
kapusta kiszona 1 kg
marchew 3 szt
sól
pieprz
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka wieprzowe w kiszonej kapuście

Żeberka wieprzowe umyć osuszyć i natrzeć solą, pieprzem i papryką czerwoną oraz obsypać przyprawą do żeberek. Do garnka nalać wody,dodać ziele angielskie i liść laurowy, w międzyczasie wypłukać kapustę z kwasu i włożyć do wody, gotować ja do miękkości.Następnie obrać i umyć marchew i zetrzeć ja na grubym tarle.Gdy żeberka będą już miękkie,dodać marchew i dusić jeszcze ok. 20 min.Ugotowaną do miękkości kapustę odcedzamy i do niej wlewamy cały wywar mięsny wraz z mięsem i marchewką. Wszystko razem dusimy i mieszamy jeszcze około 10 min.Doprawiamy ewentualnie do smaku i danie gotowe.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owca441 11.01.2013 20:31
swietne
Piotr-21 11.01.2013 19:35
pyszne
Barbara/zuza22_85 11.01.2013 19:12
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak