Żeberka w żurawinie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka

    80 dag
  • cebula

    1 duża
  • olej do smażenia

  • miód

    1,5 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • Pieprz czarny Prymat w młynku

  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

  • natka pietruszki

    do dekoracji
  • rosół

    ok 0,5 litry
  • żurawina

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka dzielimy na porcje, oprószamy pieprzem i solą. Tak przygotowane podsmażamy na rumiano na patelni. Cebulę oraz czosnek obieramy. Pokrojoną w piórka cebule oraz drobno posiekany czosnek dodajemy do obsmażonych żeberek. Następnie dodajemy do nich żurawinę ora miód. Całość smażymy do moment jak cebula się zarumieni.
Obsmażone żeberka delikatnie podlewamy rosołem. Pod przykryciem dusimy do miękkości. Doprawiamy do smaku.
Lubię smak mięsa łączony ze smakiem owoców suszonych (morele, śliwki, daktyle). Tym razem połączyłam żeberka z żurawiną. Polecam!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dollce 11.12.2015 00:41
Super propozycja :)
gusia1000 29.01.2014 23:28
Dobre jedzenie.
Rafał10 02.01.2014 13:11
pyszności! Uwielbiam takie połączenia :)
Renataj 01.01.2014 16:51
W takim wydaniu żeberek jeszcze nie jadłam.
wyattearp 01.01.2014 16:11
super jedzonko
Zdzisław 01.01.2014 14:44
dla mnie dobra potrawa
Anna133 01.01.2014 13:25
wygląda znakomicie
noninka77 01.01.2014 13:08
pyszności:)
patryska76 01.01.2014 12:51
Pyszności ;-) Lubię takie mieszanie smaków ;-)
norweska20 01.01.2014 12:17
smakowite danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat