Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w sosie śmietanowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka 1 kg
marchewka 2 sztuki
woda 2 szklanki
śmietana 200 ml
Kucharek przyprawa uniwersalna
olej 3 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w sosie śmietanowym

Żeberka myjemy i dzielimy na porcje. Następnie obsmażamy je na patelni z obu stron i przekładamy do garnka z gotującą się wodą. Dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę. Dodajemy również przyprawy- ziele angielskie, pieprz czarny ziarnisty i liść laurowy. Gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania dodajemy do smaku warzywko, sól i pieprz. Na koniec dodajemy śmietanę. Podajemy z ziemniaczkami lub kaszą gryczaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 07.10.2013 22:35
smaczny obiadek
Wafelek2601 06.06.2013 18:51
Bardzo lubię żeberka i też często robię
IKrakowianka 24.05.2013 21:44
lubię takie dania
Seba 15.05.2013 09:18
uwielbiam żeberka
Iwusia 31.01.2013 23:56
bardzo smaczne danie
cukiereczek 02.01.2013 09:07
smaczny obiad
marcia7 02.01.2013 02:43
smakowite
angelika14 02.01.2013 01:06
oj dawno nie jadłam żeberek, chyba z rana skoczę do mięsnego i zrobię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak