Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żeberka w sosie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 500 g
olej 60 ml
cebula 3
sól
Pieprz biały mielony Prymat
grzyby suszone 50 g
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: żeberka w sosie

Żeberka myjemy i dzielimy na porcje. Rozgrzewamy olej i smażymy żeberka przez 25 minut z każdej strony. Dodajemy posiekaną w kostkę cebulę. Dolewamy 400 ml wody i dodajemy suszone grzyby. Dusimy żeberka przez 1 godzinę 30 minut. Pod koniec duszenia zagęszczamy sos zawiesiną przygotowaną z mąki i wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 31.01.2013 11:25
fajny sosik
gosia1988 31.01.2013 11:02
fajne
dodi 31.01.2013 11:02
mniam, mniam
Bogumiła
Bogumiła 31.01.2013 10:49
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak