Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żeberka w sosie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 0,5 kg
mąka
marchew 1 sztuka
seler
Liść laurowy suszony Prymat
kostka mięsna 1 kostka
pietruszka
Sól czosnkowa jodowana Prymat
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
chili

Przepis i sposób przygotowania na: żeberka w sosie

Żeberka obtaczamy w mące, podsmażamy na patelni tak aby się zrumieniły, następnie wkładamy je do garnka zalewamy wodą, dodajemy kostkę mięsną, liście laurowe pól selera i pietruszkę, marchewkę kroimy w talarki i wrzucamy do garnka, wszystko razem dusimy aż mięso będzie miękkie, jeżeli sos będzie naszym zdaniem zbyt wodnisty dodajemy do niego troche mąki, przyprawiamy do smaku. Podajemy z ziemniakami,dobrze smakują równiez z kluseczkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PIOTR11 04.12.2012 18:20
lubię żeberka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak