Żeberka w słodkiej kapuście

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka

    1/2 kg
  • kapusta

  • mąka

    2 łyżki
  • słonina

  • cebula

  • przecier pomidorowy

  • olej

  • sól

  • pieprz

  • kminek

  • ząbki czosnku

    2-3 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka oprószyć mąką i lekko podsmażyć na oleju z pokrojoną cebulą oraz słoniną. Przełożyć do rondla, wlać trochę wody, dusić. Gdy mięso będzie miękkie, włożyć kapustę, przyprawy, przecier, dusić dalej.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat