Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Żeberka w panierce

5.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe
500 gram
Bułka tarta klasyczna Prymat
1/2 szklanka
jajko
2 sztuka
musztarda
1 łyżeczka
Sklep Prymat
sos sojowy
1 łyżeczka
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat
olej do smażenia
1/3 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w panierce

Żeberka gotujemy do miękkości (na wywarze mięsnym możemy zrobić pyszną zupę). Odcedzamy, studzimy i osuszamy. Do roztrzepanego jajka dodajemy musztardę, sos i pieprz. Panierujemy żeberka w jajku i bułce. Smażymy na dobrze rozgrzanym głębszym tłuszczu, z każdej strony na rumiano. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podajemy gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 28.01.2014 09:29
dawno takich nie jadłam... mniam!
Ola1984 29.09.2012 09:46
Polecam, szczególnie, że mamy dwa w jednym, zupę i drugie danie :)
Zdzisław 28.09.2012 23:15
też takich nie jadłem
treonina 28.09.2012 22:29
nigdy nie próbowałam robić żeberek w panierce :-) fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak