Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w miodzie

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
olej 1/4 szklanki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
rozmaryn 1/2 łyżeczki
sos sojowy 4 łyżki
miód płynny 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w miodzie

Kroki postępowania

1
Czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki oprócz żeberek i miodu wymieszać. Żeberka naciąć wzdłuż i oprószyć pieprzem. Żeberka posmarować zaprawą i przykryć folią aluminiową na co najmniej 4 godziny.
Krok 1 - Żeberka w miodzie foto
2
Piekarnik nagrzać na 225 stopni. Żeberka położyć na blaszce z rusztem. Polać je płynnym miodem i wsunąć do piekarnika. Piec 45 minut, po 10 minutach zmniejszyć temperaturę na 200 stopni. Można je też przygotować na grilu.
Krok 2 - Żeberka w miodzie foto
3
Podawać z ostrym sosem lub ziemniakami, albo pieczywem.
Krok 3 - Żeberka w miodzie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 14.01.2014 20:02
muszą być pyszne
Puszcza 21.02.2013 12:42
są prześwietne, wchodza do mojego menu na stałe
Izabela/bella81 02.02.2013 09:41
świetne
gottrina 29.01.2013 17:45
miodzio
Justyna/Dzastus 29.01.2013 16:44
dziękuje i polecam
Klisza 29.01.2013 16:40
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak