Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w ketchupie

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 50 dag
cebula 2 szt
czosnek 2-3 ząbki
miód ok2 łyżki
ketchup 1 szkl
sól
pieprz
mąka
olej
ziele angielskie

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w ketchupie

Żeberka pokroić na kawałki i opłukać. Oprószyć mąką i obsmażyć na rozgrzanym oleju. Przełożyć do rondla.

Na oleju przesmażyć pokrojony czosnek i cebulę dodać do mięsa. Oprószyć solą i pieprzem. Podlać wodą albo bulionem i dusić.Dodać ziele angielskie.
Pod koniec duszenia dodać ketchup i miód, doprawić do smaku i dusić do miękkości. Często mieszać,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 07.09.2013 17:23
ciekawy pomysł
Gracer 07.06.2013 18:29
uwielbiam żeberka w każdej postaci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak