Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka podpiekane

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Czosnek suszony Prymat 2 łyżeczki
Przyprawa do mięs Prymat 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
pieprz 1/2 łyżeczki
olej 4 łyżki
żeberka
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka podpiekane

Żeberka wymoczyć w wodzie, osuszyć. Wszystkie podane składniki marynaty wymieszać w naczyniu, natrzeć mięso i ułożyć w naczyniu, pozostawić w chłodnym miejscu na parę godzin. Następnie nagrzać naczynie-patelnię, ułożyć mięso i obsmażyć z obydwóch stron na złoty kolor, posypać delikatnie kminkiem, włożyć do rękawa do pieczenia. Piec w piekarniku ok.1-1,5 godziny. Podawać do obiadu z surówką;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lukrecja29 06.01.2014 11:10
Ale mi narobiłaś smaku na żeberka! Chba zrobie podobne w tym tygodniu :)
adelajda 05.01.2014 13:25
bardzo lubię, dawno nie robiłam
Rycerz
Rycerz 02.01.2014 20:49
Pysznośći!!!
gosia56 02.01.2014 20:13
na pewno pyszne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak