Żeberka podpiekane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Czosnek suszony Prymat

    2 łyżeczki
  • Przyprawa do mięs Prymat

    1 łyżka
  • sól

    1 łyżeczka
  • pieprz

    1/2 łyżeczki
  • olej

    4 łyżki
  • żeberka

  • Papryka słodka mielona Prymat

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka wymoczyć w wodzie, osuszyć. Wszystkie podane składniki marynaty wymieszać w naczyniu, natrzeć mięso i ułożyć w naczyniu, pozostawić w chłodnym miejscu na parę godzin. Następnie nagrzać naczynie-patelnię, ułożyć mięso i obsmażyć z obydwóch stron na złoty kolor, posypać delikatnie kminkiem, włożyć do rękawa do pieczenia. Piec w piekarniku ok.1-1,5 godziny. Podawać do obiadu z surówką;)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Lukrecja29 06.01.2014 11:10
Ale mi narobiłaś smaku na żeberka! Chba zrobie podobne w tym tygodniu :)
adelajda 05.01.2014 13:25
bardzo lubię, dawno nie robiłam
Rycerz 02.01.2014 20:49
Pysznośći!!!
gosia56 02.01.2014 20:13
na pewno pyszne mięsko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat