Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka pieczone w rekawie

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Marynata

woda 2 szklanki
sól 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 3 sztuki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 6 sztuk
ząbki czosnku 2 sztuki

Mięso

żeberka wieprzowe 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka pieczone w rekawie


Wodę z przyprawami zagotować, wystudzić, dodać sól i pokrojony w plasterki czosnek.
Żeberka dowolnie pokroić zalać zimną marynatą i wstawić na noc do lodówki.
Wyjąc z marynaty i włożyć do rękawa. Zawiązać końce i włożyć do brytfanki.
Piec 10 minut w temperaturze 200 stopni i 50 minut w temperaturze 150 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 24.04.2016 16:13
cudne żeberka
Alex_M 18.04.2016 06:22
dobry obiadek
Ada-Gaba 17.04.2016 19:11
smaki mojego męża

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak