Żeberka ostro pikantne

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Marynata

  • Liść laurowy suszony Prymat

    3
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

  • sól do smaku

  • miód

    1/3 szklanki
  • ocet balsamiczny

    1/3 szklanki
  • sos sojowy

    1/2 szklanki
  • ketchup pikantny

    2/3 szklanki
  • Musztarda rosyjska Prymat

    3 łyżeczki
  • ząbki czosnku

    4
  • cebula

    1 mała
  • pieprz

    do smaku

Żeberka wieprzowe

  • żeberka

    2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki marynaty mieszamy dokładnie. Do szczelnego worka wkładamy żeberka, dodajemy marynatę. Dokładnie obtaczamy w niej żeberka, żeby marynata dobrze pokryła całe mięso. Zostawiamy mięso w lodówce na całą noc.
Wyjmujemy żeberka z marynaty lekko otrząsając z jej nadmiaru. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180stopni C na funkcji grill. Pieczemy żeberka aż będą miękkie i się zrumienią. Co jakiś czas obracamy mięso i polewamy marynatą. Podajemy z ulubionymi dodatkami

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Damiano 28.03.2015 10:06
smaczne mięsko
Mancia w kuchni 22.03.2015 10:13
uwielbiam żeberka, a jak są jeszcze pikantne to odpływam :)
Motorek 22.03.2015 06:17
mój ulubiony smak
Wafelek2601 21.03.2015 23:33
Apetycznie wyglądają

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat