Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka ostro pikantne

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Marynata

Liść laurowy suszony Prymat 3
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
sól do smaku
miód 1/3 szklanki
ocet balsamiczny 1/3 szklanki
sos sojowy 1/2 szklanki
ketchup pikantny 2/3 szklanki
Musztarda rosyjska Prymat 3 łyżeczki
ząbki czosnku 4
cebula 1 mała
pieprz do smaku

Żeberka wieprzowe

żeberka 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka ostro pikantne

Składniki marynaty mieszamy dokładnie. Do szczelnego worka wkładamy żeberka, dodajemy marynatę. Dokładnie obtaczamy w niej żeberka, żeby marynata dobrze pokryła całe mięso. Zostawiamy mięso w lodówce na całą noc.
Wyjmujemy żeberka z marynaty lekko otrząsając z jej nadmiaru. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180stopni C na funkcji grill. Pieczemy żeberka aż będą miękkie i się zrumienią. Co jakiś czas obracamy mięso i polewamy marynatą. Podajemy z ulubionymi dodatkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 28.03.2015 10:06
smaczne mięsko
Mancia w kuchni 22.03.2015 10:13
uwielbiam żeberka, a jak są jeszcze pikantne to odpływam :)
Motorek 22.03.2015 06:17
mój ulubiony smak
Wafelek2601 21.03.2015 23:33
Apetycznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak