ŻEBERKA NA KAPUŚCIE

ŻEBERKA NA KAPUŚCIE

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberek

    1,5 kg
  • kapusta kiszona

    1 kg
  • sól

  • pieprz

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • majeranek

  • ziemniaki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z przypraw i odrobiny oleju przygotować marynatę żeberka zamarynować i zostawić na 24 godziny w lodówce. Do naczynia żaroodpornego włożyć kapustę kiszoną na wierzch położyć żeberka polać pozostała marynatą. Piec ok. 1,5 godziny w temperaturze.180-200 st. Na pół godziny przed końcem przykryć żeberka surowymi ziemniakami pokrojonymi w kostkę, posolić i polać odrobinę olejem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat