Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żeberka miodowo- piwne

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka 1 kilogram
cebula biała 30 deko
suszone morele 5 deko
piwo 1 sztuka
musztarda 2,5 łyżki
miód 2 łyżki
olej 3 łyżki
sok z cytryny
sól do smaku
pieprz do smaku
jabłko winne 3 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: żeberka miodowo- piwne

Żeberka pokrój na porcje natrzyj solą i pieprzem i odstaw na godzinę. Żeberka obsmaż na oleju. Podlej jedną szklanką piwa i duś pod przykryciem 30 minut. Jabłka obierz i pokrój na cząstki. Cebulę obrać pokroić i lekko podsmażyć, dodać do niej wcześniej obrane i pokrojone na cząstki jabłka. Żeberka posmarować miodem i musztardą, włożyć do naczynia żaroodpornego i obłożyć wokół jabłkami i cebulą. Jabłka też posmaruj miodem i musztardą. Nagrzej piekarnik do 200 stopni i duś do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 09.09.2013 11:24
bardzo lubię mięsko z dodatkiem miodu
Angelika10 29.04.2013 10:53
super żeberka
kamyk 17.04.2013 21:10
pycha żeberka
gosia56 01.04.2013 10:40
napewno pyszne takie zeberka
EmciaPichci 04.03.2013 13:58
muszę spróbować :)
kate.500 02.03.2013 22:36
Pysznie się zapowiada połączenie miodu i piwa
Dorian 18.02.2013 18:43
pycha
Motorek 10.02.2013 11:59
pyszności
Milena87 15.12.2012 20:27
Smakowite:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak