Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki
-
szynka wiejska
12 plastrów -
pomidor malinowy
1 -
szparagi
1 pęczek -
jajko
4 -
ser kozi
100 g -
masło
do wysmarowania -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
-
pieprz
-
oregano
Sos
-
oliwa
4 łyżki -
woda
4 łyżki -
pestki dyni
1 garść -
pestki słonecznika
1 garść -
kapary całe Smak
1 łyżka -
suszone pomidory
3 posiekane -
Sos sałatkowy grecki ziołowo-czosnkowy Prymat
-
sok z cytryny
1/2 -
bazylia świeża
kilka .listków
Sposób przygotowania
Kokilki wstawić do naczynia żaroodpornego i zalać gorącą wodą tak, żeby woda sięgała do połowy wysokości foremek. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut.
Przygotować sos: połączyć w słoiku wodę z oliwą, sok z cytryny, pokrojone suszone pomidory, kapary, sos grecki, uprażone pestki dyni i słonecznika. Na koniec dodać posiekaną świeżą bazylię.
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się