Żeberka garam masala.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól

    1 płaska łyżeczka
  • cebula

    1 duża szt
  • olej

    2 łyżki
  • żeberka

  • Przyprawa garam masala orientalna Prymat

    2 płaskie łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso po wytrybowaniu kości,opłukałam dokładnie i osuszyłam papierowym ręcznikiem.Miałam 3 porcje. Natarłam je przyprawą garam masala i solą oraz olejem równomiernie.I w tym momencie najlepiej byłoby to mięsko zawinąć i wstawić do lodówki nawet na noc,ale nie miałam na to czasu i przyrządzałam od razu. Nagrzałam piekarnik do 200 stopni (termoobieg). W tym czasie pokroiłam obraną,umytą i osuszoną cebulę .Najpierw przekroiłam ją na ćwiartki a później w plastry.Wymieszałam cebulę z mięsem i przełożyłam całość do rękawa do pieczenia.Szczelnie zapięłam obydwa końce,zrobiłam wykałaczką 3 małe dziurki w górnej części rękawa i wstawiłam mięso do piekarnika na godzinę.W tym czasie przygotowałam kopytka z ziemniaków z ubiegłego dnia (z przepisu Pyzy) i do tego buraczki zasmażane. Podałam mięsko z kopytkami polanymi sosem,który się wytworzył podczas pieczenia i buraczkami.Niebo w gębie a zapach super intensywny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 05.01.2015 19:50
wyglądają smacznie
TEtalicha 21.04.2013 15:18
wygladaja niesamowicie przepysznie
angelika14 23.09.2012 19:27
dawno nie widziałam takich żeberek od których nie mogę oderwać oczu
Adamorek 23.09.2012 19:06
ŚWIETNE ŻEBERKA
Justyna87 23.09.2012 19:03
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat