Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka garam masala.

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól 1 płaska łyżeczka
cebula 1 duża szt
olej 2 łyżki
żeberka
Przyprawa garam masala orientalna Prymat 2 płaskie łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka garam masala.

Mięso po wytrybowaniu kości,opłukałam dokładnie i osuszyłam papierowym ręcznikiem.Miałam 3 porcje. Natarłam je przyprawą garam masala i solą oraz olejem równomiernie.I w tym momencie najlepiej byłoby to mięsko zawinąć i wstawić do lodówki nawet na noc,ale nie miałam na to czasu i przyrządzałam od razu. Nagrzałam piekarnik do 200 stopni (termoobieg). W tym czasie pokroiłam obraną,umytą i osuszoną cebulę .Najpierw przekroiłam ją na ćwiartki a później w plastry.Wymieszałam cebulę z mięsem i przełożyłam całość do rękawa do pieczenia.Szczelnie zapięłam obydwa końce,zrobiłam wykałaczką 3 małe dziurki w górnej części rękawa i wstawiłam mięso do piekarnika na godzinę.W tym czasie przygotowałam kopytka z ziemniaków z ubiegłego dnia (z przepisu Pyzy) i do tego buraczki zasmażane. Podałam mięsko z kopytkami polanymi sosem,który się wytworzył podczas pieczenia i buraczkami.Niebo w gębie a zapach super intensywny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 05.01.2015 19:50
wyglądają smacznie
TEtalicha 21.04.2013 15:18
wygladaja niesamowicie przepysznie
angelika14 23.09.2012 19:27
dawno nie widziałam takich żeberek od których nie mogę oderwać oczu
Adamorek 23.09.2012 19:06
ŚWIETNE ŻEBERKA
Justyna87 23.09.2012 19:03
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak