Żeberka duszone na słodko

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    1 kg
  • mąka ziemniaczna

    łyżeczka
  • Imbir mielony Prymat

    łyżeczka
  • sos sojowy

    łyżka
  • olej do smażenia

    3 łyżki
  • woda

    1/2 l
  • cytryna

    łyżka
  • kurkuma

    szczypta
  • tymianek

    szczypta
  • kminek

    1/2 łyżeczki
  • miód

    1/2 łyżeczki
  • Pieprz biały mielony Prymat

    1/4 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka pokroić na małe kawałki i przygotować zaprawę -mąka ziemniaczana , imbir, sos sojowy. Żeberka wymieszać z zaprawą i odstawić na 1 godzinę. Rozgrzać na patelni 3 łyżki oleju i obsmażyć żeberka, przełożyć do rondla , posolić do smaku i dodać do smaku odrobinę wegety. Następnie dolać zimnej wody i wymieszać z sokiem z cytryny, kurkumą, tymiankiem, kminkiem, pieprzem i miodem. Wszystko razem wymieszać i dusić w piekarniku pod przykryciem w temperaturze 140 stopni przez 2 godziny. Żeberka powinny być bardzo pikantne. Podawać można z białym pieczywem , lub ziemniakami i fasolą szparagową. Smacznego

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
stokrotka 26.10.2011 22:19
ciekawe
halina17 26.10.2011 21:07
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat