Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
cebula 3 sztuki
olej
sól
pieprz
sos sojowy

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka

Żeberka umyć i pokroić.
Na głębokiej patelni rozgrzać olej i poukładać mięso, polać sosem sojowym, lekko podsmażyć z obu stron.
Dodać pokrojoną w piórka cebulę,posolić, podlać wodą, dusić do miękkości, mieszając aby cebula się nie przypaliła.
Doprawić solą i pieprzem.
Gdy mięso z łatwością będzie odchodziło od kości, podawać.
Ja do żeberek przygotowałam młode ziemniaki i surówkę z młodej kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lampencjo 10.06.2013 10:20
super wyglądają
jasiek 10.06.2013 10:13
dobre mięsko
Konczi 10.06.2013 08:29
pysznie się prezentuje
kasiaw 10.06.2013 08:14
uwielbiam żeberka a dawno nie jadłam, ale narobiłaś mi smaka
Katarzyna59 10.06.2013 07:47
bardzo smacznie wygląda
adelajda 10.06.2013 07:45
jak dawno nie jadłam żeberek
Agnieszka-87-25 10.06.2013 07:40
prosty sposób podanie żeberek, a zarazem najlepszy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak