zebaerka w miodzie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka

    1 kg
  • miód płynny

    4 łyżki
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • Czosnek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • Pieprz biały mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka myjemy kroimy na pasy . Z wszystkich składników robimy marynatę mieszając wszystkie składniki .Do marynaty wkładamy żeberka pozostawiamy na godzinę .POtem każde żeberko obsmażamy z obu stron .Układamy na blaszce i wkładamy do piekarnika na ok 20 min nakrywamy folią .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
szajba2 10.09.2011 11:23
o jej i do się da jeść
Barbara55 21.08.2011 18:10
o jej i to się da jeść
kielcok1 19.06.2011 17:25
żeberka lubię ale bez miodu
Jaheira11 12.06.2011 23:14
apetyczne
iga2 09.05.2011 22:55
wyglądają apetycznie
Kopiko1983 08.04.2011 06:33
Mniam, mniam...
rakow2 06.03.2011 15:52
zebaerka w miodzie jeszcze nie jadłam
Tika4444 27.01.2011 10:10
muszą być smaczne
Adamorek 23.01.2011 22:40
lubię takie
eli_555 13.10.2010 21:30
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat