Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ze śliwkami i kruszonką.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Razem

jajko 6 sztuk
cukier kryształ 1,5 szklanki
mąka pszenna 3 szklanki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
śliwki 1 kg
cukier waniliowy 1 opakowanie
olej 1,5 szklanki
tłuszcz do formy

Kruszonka

mąka pszenna 1/2 szklanki
cukier kryształ 1/2 szklanki
margaryna 1/2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Ze śliwkami i kruszonką.

Śliwki myjemy, przekrawamy i usuwamy pestki. Jajka ucieramy z cukrami na puszystą masę. Wsypujemy mąkę z proszkiem, wlewamy olej. Dokładnie mieszamy. Z podanych składników zagniatamy kruszonkę. Ciasto wykładamy na wysmarowaną tłuszczem blachę. Układamy śliwki i posypujemy kruszonką. Pieczemy około 45 minut w 180 stopniach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak