Zdrowe naleśniki ze szpinakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

ciasto naleśnikowe

  • mąka pełnoziarnista żytnia

    2 szklanki
  • jaja

    1 szt
  • mleko

    250 ml
  • oliwa

    3 łyżki

Farsz

  • szpinak mrożony

    200 g
  • ser twarogowy

    100 g
  • śmietana 12%

    2 łyżki
  • ząbek czosnku

    1 szt
  • masło

    50 g
  • sól do smaku

  • pieprz

sos czosnkowy

  • jogurt naturalny

    100 ml
  • ząbek czosnku

    1 szt
  • oregano

    0,5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko, jajko i oliwę mieszamy mikserem. Dodajemy powoli mąkę i miksujemy do uzyskania idealnej masy. Smażymy placki na patelni. Farsz: rozgrzewamy masło, dodajemy posiekany czosnek i podsmażamy. Dodajemy szpinak. Doprawiamy solą i pieprzem. Do miksera wrzucamy ser ze śmietaną i miksujemy. Dodajemy do tego szpinak i mieszamy. Sos: Wszystkie składniki mieszamy i odkładamy do lodówki. Placki naleśnikowe smarujemy naszym farszem, zwijamy tak jak lubimy i polewamy sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jagoda5913 08.12.2015 00:38
pyszne naleśniki
misia123410 07.12.2015 23:47
bardzo pysznie wygladąja
Joannasz3190 07.12.2015 20:48
Pyszności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat