Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
bulki do hamburgerow
4 szt -
pierś z kurczaka
1 podwójna -
jajko
2 szt -
mąka
3 czubate łyżki -
przyprawa uniwersalna
-
sałata
-
pomidor
-
ketchup
-
majonez
-
ser topiony
4 (do tostów)
Sposób przygotowania
Na gorącym tłuszczu smażymy małe, płaskie kotleciki. Smażymy na złoto z obu stron.
Bułki kroimy na dwie kromki. Na spodach układamy po kotleciku drobiowym oraz plaster sera, a następnie zapiekamy w piekarniku. Górne części bułek podgrzewamy obok. Gdy już ser się rozpuści, wyciągamy chickenburgery z piekarnika, nakładamy do każdego plaster pomidora, polewamy ketchupem i majonezem, układamy na wierzchu sałatę i przykrywamy górną częścią bułki. Jemy na ciepło od razu po przygotowaniu.
Komentarze (12)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (2)