Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki na kotlety:
-
antrykot wołowy
800 gramów -
Cebula suszona Prymat
2 łyżki -
Musztarda sarepska Prymat
3 łyżki -
sos sojowy
1 łyżeczka -
ocet balsamiczny
1 łyżeczka -
czosnek
2-3 ząbki
Do smaku:
-
Pieprz czarny mielony Prymat
-
Sól morska jodowana gruboziarnista Prymat
Dodatkowo:
-
bulki do hamburgerow
5 sztuk -
sałata
5 liści -
boczek wędzony
5 plastrów -
ser żółty
5 plastrów -
ogórki konserwowe
3-4 sztuki -
pomidor
2 sztuki -
cebula czerwona
1 sztuka -
Musztarda sarepska Prymat
5 łyżeczek
Przepis i sposób przygotowania Hamburgery z grilla
Cebulę, ogórki i pomidora pokroić w plasterki. Plasterki boczku położyć na grillu na kilka minut aż będą chrupiące.
Mięso zmielić z czosnkiem w maszynce. Dodać musztardę, suszoną cebulę, sos sojowy, ocet balsamiczny, wodę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Wyrabiać przez kilka minut. Z mięsa uformować 5 płaskich kotletów, grillować po ok. 4-5 minut z każdej strony. Na koniec położyć po plasterku sera na każdy kotlet.
Bułki przeciąć na pół i podpiec chwilę na grillu. Spód bułek posmarować musztardą, położyć sałatę, następnie kotlety, boczek, pomidora, ogórki oraz cebulę. Przykryć wierzchnimi bułkami posmarowanymi od spodu np. musztardą.
Komentarze (3)
Nie masz konta? Zarejestruj się