Hamburgery z grilla

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki na kotlety

  • antrykot wołowy

    800 g
  • Cebula suszona Prymat

    2 łyżki
  • Musztarda sarepska Prymat

    3 łyżki
  • sos sojowy

    1 łyżeczka
  • ocet balsamiczny

    1 łyżeczka
  • czosnek

    2-3 ząbki

Do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Sól morska jodowana gruboziarnista Prymat

Dodatkowo:

  • bulki do hamburgerow

    5 szt.
  • sałata

    5 liści
  • boczek wędzony

    5 plastrów
  • ser żółty

    5 plastrów
  • ogórki konserwowe

    3-4
  • pomidor

    2 szt.
  • cebula czerwona

    1 szt.
  • Musztarda sarepska Prymat

    5 łyżeczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę, ogórki i pomidora pokroić w plasterki. Plasterki boczku położyć na grillu na kilka minut aż będą chrupiące. Mięso zmielić z czosnkiem w maszynce. Dodać musztardę, suszoną cebulę, sos sojowy, ocet balsamiczny, wodę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Wyrabiać przez kilka minut. Z mięsa uformować 5 płaskich kotletów, grillować po ok. 4-5 minut z każdej strony. Na koniec położyć po plasterku sera na każdy kotlet.
Bułki przeciąć na pół i podpiec chwilę na grillu. Spód bułek posmarować musztardą, położyć sałatę, następnie kotlety, boczek, pomidora, ogórki oraz cebulę. Przykryć wierzchnimi bułkami posmarowanymi od spodu np. musztardą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ada.la 02.06.2017 11:41
takie hamburgery to sama przyjemność, aż chce się jeść
Konczi 02.06.2017 10:11
pysznie się prezentuje owa kompozycja smaków
Justi2401 02.06.2017 09:05
Wygląda tak apetycznie, że aż zrobiłam się głodna :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat