Przepis i sposób przygotowania na: Hamburgery z grilla
Burgery z grilla, zwłaszcza gdy przygotujemy je samodzielnie od podstaw mogą napawać dumą, zwłaszcza po pierwszym kęsie burgera z grilla. Ten smak Was zachwyci! Połączenie chrupiącej bułki, wyrazistego i głębokiego smaku mięsa, a także ulubionych warzyw - uwielbiamy! Wiecie jak przygotować idealnego burgera? Przeczytajcie przepis i wskazówki poniżej!
Przygotowanie składników: Cebulę, ogórki i pomidora pokroić w plasterki. Plasterki boczku położyć na grillu na kilka minut aż będą chrupiące i zrobił się z nich bekon. Uważajcie tylko jeśli przygotowujecie boczek na grillu węglowym! Puszcza on dużo tłuszczu, co może wzniecić ogień.
Przygotowanie mięsa do burgerów: Mięso zmielić z czosnkiem w maszynce. Dodać musztardę, suszoną cebulę, sos sojowy, ocet balsamiczny, wodę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Wyrabiać przez kilka minut. Z mięsa uformować 5 płaskich kotletów, grillować po ok. 4-5 minut z każdej strony. Na koniec położyć po plasterku sera na każdy kotlet.
Bułki do hamburgerów najwygodniej kupić w sklepie, ale jeśli macie czas na ich samodzielne przygotowanie w domu - koniecznie sięgnijcie po ten przepis: BUŁKI DO HAMBURGERÓW
Bułki przeciąć na pół i podpiec chwilę na grillu. Spód bułek posmarować musztardą, położyć sałatę, następnie kotlety, boczek, pomidora, ogórki oraz cebulę. Przykryć wierzchnimi bułkami posmarowanymi od spodu np. musztardą.