Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Na burgera:
-
bułki
1 sztuki -
mielona wołowina
250 gramów -
woda
25 mililitrów -
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
do smaku -
sos barbecue
2 łyżki -
pomidor
1 sztuka -
cebula
1/2 sztuki -
sałata
3-4 liście -
bekon
2 plastry
Na farsz:
-
ser cheddar
100 gramów -
cebula
1 sztuka -
serek śmietankowy
2 łyżeczki -
papryczki jalapeno
1 sztuka -
Stek z grilla Prymat
1 łyżka
Przepis i sposób przygotowania Faszerowany burger z grilla
Do miski dodać przyprawę do steku Prymat, starty ser cheddar, drobno pokrojoną cebulę, papryczkę jalapeno i serek śmietankowy. Całość dokładnie wymieszać.
W drugiej misce przygotować wołowinę, dodać wodę i doprawić pieprzem. Z mięsa formować kotlety i nadziewać jedną łyżką przygotowanego wcześniej farszu.
Na rozgrzanym grillu ułożyć burgery i grillować z obu stron przez 7 minut.
Przekrojoną bułkę posmarować sosem BBQ, położyć sałatę, czerwoną cebulę, pomidor, plasterek przesmażonego wcześniej boczku oraz grillowanie mięso. Drugą część bułki również posmarować sosem BBQ i ułożyć na pozostałych składnikach.
Burgery z grilla zwykle są wysokie, dlatego wcześniej warto zaopatrzyć się w długie wykałaczki, które pozwolą zachować im odpowiednią konstrukcję.![]()
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się