Faszerowany burger z grilla

Faszerowany burger z grilla

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Sezon grillowy ciągle trwa, dlatego korzystajcie! Dla wielbicieli burgerów mam dzisiaj przepis na faszerowane burgera z grilla. Co Wy na taką wersję? Dodatki proponuję tradycyjne: sałata, bekon, cebulka, pomidory, ale oczywiście możecie go podać z dowolnymi składnikami.


  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Na burgera:

  • bułki

    1 sztuki
  • mielona wołowina

    250 gramów
  • woda

    25 mililitrów
  • Pieprz kolorowy- MŁYNEK

    do smaku
  • sos barbecue

    2 łyżki
  • pomidor

    1 sztuka
  • cebula

    1/2 sztuki
  • sałata

    3-4 liście
  • bekon

    2 plastry

Na farsz:

  • ser cheddar

    100 gramów
  • cebula

    1 sztuka
  • serek śmietankowy

    2 łyżeczki
  • papryczki jalapeno

    1 sztuka
  • Przyprawa do steku gruboziarnista Prymat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miski dodać przyprawę do steku Prymat, starty ser cheddar, drobno pokrojoną cebulę, papryczkę jalapeno i serek śmietankowy. Całość dokładnie wymieszać.

W drugiej misce przygotować wołowinę, dodać wodę i doprawić pieprzem. Z mięsa formować kotlety i nadziewać jedną łyżką przygotowanego wcześniej farszu.

Na rozgrzanym grillu ułożyć burgery i grillować z obu stron przez 7 minut.

Przekrojoną bułkę posmarować sosem BBQ, położyć sałatę, czerwoną cebulę, pomidor, plasterek przesmażonego wcześniej boczku oraz grillowanie mięso. Drugą część bułki również posmarować sosem BBQ i ułożyć na pozostałych składnikach.

 

 

Doradca Smaku
Burgery z grilla zwykle są wysokie, dlatego wcześniej warto zaopatrzyć się w długie wykałaczki, które pozwolą zachować im odpowiednią konstrukcję.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat