Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane burgery z antrykotu wołowego
1. W miseczce wymieszać oliwę, sos balsamiczny i marynatę o smaku WHISKY. Mięso zmielić w maszynce. Dodać do mięsa marynatę i wyrabiać przez kilka minut. Odstawić do zamarynowania na 1 godzinę.
2. Z mięsa uformować 5 płaskich burgerów, grillować po ok. 4-5 minut z każdej strony. Na koniec położyć po plasterku sera na każdego burgera.
3. Cebulę, ogórki i pomidora pokroić w plasterki. Plasterki boczku położyć na grillu na kilka minut aż będą chrupiące.
4. Bułki przeciąć na pół i podpiec chwilę na grillu. Spód bułek posmarować majonezem, położyć sałatę, następnie burgera, boczek, pomidora, ogórki oraz kiełki rzodkiewki. Przykryć wierzchnimi bułkami posmarowanymi od spodu musztardą.