Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijasy ze szpinakiem i szynką

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
szpinak świeży 25 dag
szynka 5-6 plastry duże
czosnek 2 ząbki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijasy ze szpinakiem i szynką

Szpinak umyć, usunąć ogonki, posiekać i podsmażyć na maśle. Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do szpinaku, wymieszać. Na koniec całość doprawić solą i pieprzem. Ciasto francuskie rozwinąć. Położyć na nim szynkę, a na szynce szpinak. Całość zwinąć. Odcinać plastry grubości około 2 cm. Zapiekać w temperaturze 180 stopni na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 06.04.2014 21:19
Bardzo chętnie bym spróbowała.
Ania84 05.04.2014 17:26
ładnie wyglądają te zawijaski
Laila2786 05.04.2014 13:35
super przepis
Triss 05.04.2014 10:47
Zapowiada się apetycznie. ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak