Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijasy z pieczarkami i żurawiną

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 sztuka
pieczarki 30 dag
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
olej 6 łyżki
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijasy z pieczarkami i żurawiną

Pieczarki obieramy i ścieramy na tarce z grubymi oczkami , na patelnie wlewamy 2 łyżki oleju i wrzucamy pieczarki ,przesmażamy solimy i pieprzymy . Filet dzielimy na połowę ,myjemy ,suszymy i rozcinamy robiąc takie kieszonki które w środku solimy i pieprzymy wkładamy część grzybków i żurawinę zwijamy i albo spinamy wykałaczkami ,albo splątujemy nitką .Pozostałe 4 łyżki oleju wlewamy na patelnie i obsmażamy nasze zawijasy. Ja podaje z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 24.11.2013 15:40
miesko to ja lubie
monia2005 24.11.2013 14:11
dziękuję pięknie
dwa pokoje z kuchnią 24.11.2013 13:14
zapowiadają się dobrze
patryska76 24.11.2013 12:37
Pyszne zawijasy ;)
Jadwiga/Jaga85 24.11.2013 12:10
musi być pyszne!!
kasiaw 24.11.2013 12:04
są pyszne i wyglądają super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak