Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijaski z ciasta francuskiego

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1/2 szt
szpinak świeży 100 g
cukinia 1/2 mała
groszek mrożony 1 garść
ząbki czosnku 3 szt
sól
pieprz
curry
olej
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijaski z ciasta francuskiego

Szpinak podsmażyć na łyżce masła do zwiędnięcia, dodać czosnek, doprawić solą i pieprzem, wyłożyć na ciasto francuskie. Cukinię pokroić w kostkę i podsmażyć na łyżce oleju, doprawić solą, pieprzem i curry, wyłożyć na ciasto. Całość posypać groszkiem.
Ciasto z farszem zwinąć w roladę i pokroić na 2-centymetrowe plasterki. Krążki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Zapiekać 25 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bhb8 10.01.2015 13:18
z chęcią by się zjadło :)
cukiereczek 10.01.2015 12:47
apetyczna przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak