Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijaski

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papier ryżowy
kapusta pekińska kilka liści
kapusta czerwona mały kawałek
ocet balsamiczny do smaku
sól do smaku
sos słodko pikantny chili
ryż 1 (w woreczku)

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijaski

Kroki postępowania

1
Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Kapustę pekińską i kapustę czerwoną drobno poszatkować doprawić do smaku solą cukrem brązowym oraz octem balsamicznym odstawić na 15 minut aby smaki się przegryzły.
Krok 1 - Zawijaski foto
2
Papier ryżowy namaczamy w ciepłej wodzie gdy staje się już miękki wykładamy na stół. Nakładamy ryż i kapusty. ( tak po 1 łyżce ryżu i kapusty)
Krok 2 - Zawijaski foto
3
Następnie składamy najpierw boki do środka tak aby przykryć farsz a później zawijamy.
Krok 3 - Zawijaski foto
4
Smażymy na głębokim tłuszczu na złoty kolor. Podajemy z sosem słodko- pikantnym chilli.
Krok 4 - Zawijaski foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jerzy3 13.07.2013 22:54
gdzie można kupić ten papier ryżowy?
everay 13.07.2013 21:24
pysznie wyglądają
Alex_M 13.07.2013 19:37
super smaczne
Megg 13.07.2013 19:27
uwielbiam sajgonki :)
Agata3 13.07.2013 18:15
pychotka:D
IwonaDD 13.07.2013 17:51
fajne i smaczne warzywne sajgonki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak