Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drugie śniadanie: Spring rolls z tofu, marchewką i ogórkiem

5.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Dieta dla aktywnych | Dzień 2 | Drugie śniadanie

Przepis na spring rolls z tofu, marchewką i ogórkiem. To świetny pomysł na przekąskę lub przystawkę. Dostarczy dodatkową porcję warzyw, które powinny stanowić minimum połowę tego co jemy w ciągu dnia.

 

Składniki:

papier ryżowy 3 szt. (ok. 21 g)
tofu 90 g
marchew 1 szt. (ok. 73 g)
ogórek zielony 174 g (ok. 1/2 szt.)
jogurt sojowy 46 g (2 łyżki)
Papryka wędzona słodka mielona Prymat 1 g (1 szczypta)
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 g (1 szczypta)
Pieprz czarny mielony Prymat 1 g (1 szczypta)

Przepis i sposób przygotowania na: Drugie śniadanie: Spring rolls z tofu, marchewką i ogórkiem

1. Tofu pokrój i posyp wędzoną papryką.

2. Marchew oraz ogórka umyj, obierz i pokrój.

3. Papier ryżowy przygotuj zgodnie z informacją zamieszczoną na opakowaniu produktu. Na środek połóż tofu oraz warzywa, a następnie załóż papier na farsz z dwóch stron i zwiń ścisło w rulon.

4. Przygotuj sos mieszając jogurt z przyprawami.

 

Materiały przygotowane we współpracy z dietetykami z aplikacji Peater.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak