Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
papier ryżowy
3 szt. (ok. 21 g) -
tofu
90 g -
marchew
1 szt. (ok. 73 g) -
ogórek zielony
174 g (ok. 1/2 szt.) -
jogurt sojowy
46 g (2 łyżki) -
Papryka wędzona słodka mielona Prymat
1 g (1 szczypta) -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
1 g (1 szczypta) -
Pieprz czarny mielony Prymat
1 g (1 szczypta)
Sposób przygotowania
1. Tofu pokrój i posyp wędzoną papryką.
2. Marchew oraz ogórka umyj, obierz i pokrój.
3. Papier ryżowy przygotuj zgodnie z informacją zamieszczoną na opakowaniu produktu. Na środek połóż tofu oraz warzywa, a następnie załóż papier na farsz z dwóch stron i zwiń ścisło w rulon.
4. Przygotuj sos mieszając jogurt z przyprawami.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się