Drugie śniadanie: Spring rolls z tofu, marchewką i ogórkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Dieta dla aktywnych | Dzień 2 | Drugie śniadanie

Kamila Pawłowska, dietetyk aplikacji Peater: „To świetny pomysł na przekąskę lub przystawkę. Dostarczy dodatkową porcję warzyw, które powinny stanowić minimum połowę tego co jemy w ciągu dnia.”

Ten i wiele innych przepisów na zdrowe i smaczne śniadania znajdziesz w Diecie Dla Aktywnych, dostępnej w aplikacji dietetycznej Peater.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papier ryżowy

    3 szt. (ok. 21 g)
  • tofu

    90 g
  • marchew

    1 szt. (ok. 73 g)
  • ogórek zielony

    174 g (ok. 1/2 szt.)
  • jogurt sojowy

    46 g (2 łyżki)
  • Papryka wędzona słodka mielona Prymat

    1 g (1 szczypta)
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1 g (1 szczypta)
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 g (1 szczypta)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Tofu pokrój i posyp wędzoną papryką.

2. Marchew oraz ogórka umyj, obierz i pokrój.

3. Papier ryżowy przygotuj zgodnie z informacją zamieszczoną na opakowaniu produktu. Na środek połóż tofu oraz warzywa, a następnie załóż papier na farsz z dwóch stron i zwiń ścisło w rulon.

4. Przygotuj sos mieszając jogurt z przyprawami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat