Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Zawijas schabowy

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab
4 plastry
pieczarki
15 sztuk
cebula
1/2 sztuki
masło
2 łyżki
żółty ser
2 plastry
jajko
1 sztuka
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
do panierki
olej
do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijas schabowy

Mięso rozbić, posolić i obsypać pieprzem. Pieczarki umyć, pokroić w plastry, przesmażyć na rozgrzanym maśle. Cebulę drobno pokroić, wrzucić do pieczarek, wymieszać, przestudzić. Plastry sera pokroić na wąskie paski. Na przygotowane plastry mięsa nakładać farsz pieczarkowy i paski sera. Zwijać. Panierować w jajku i bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

janek64 01.09.2012 17:52
Apetyczny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak