Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

ZAWIJANE CIASTO FRANCUSKIE Z PESTO, TUŃCZYKIEM I KAPARAMI

5.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie
1 opakowanie
tuńczyk kawałki w oleju
1 puszka
oliwki czarne
10 szt
Sklep Prymat
kapary całe Smak
2 łyżki
Sklep Prymat
pesto
4 łyżki
ser żółty
100 gram
suszone pomidory
5 szt
jajko
1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ZAWIJANE CIASTO FRANCUSKIE Z PESTO, TUŃCZYKIEM I KAPARAMI

Kroki postępowania

1
1/ Oliwki i pomidory pokroić na mniejsze kawałki. Ser zetrzeć na tartce o grubych oczkach, tuńczyka rozdrobnić. Ciasto rozłożyć, odciąć wzdłuż dłuższego boku 3 paski ok 1cm każdy. Paski odłożyć na bok a ciasto posmarować pesto i rozłożyć resztę składników.
Krok 1 - ZAWIJANE CIASTO FRANCUSKIE Z PESTO, TUŃCZYKIEM I KAPARAMI  foto
2
2/ Całość zwinąć wzdłuż dłuższego boku. Odcięte paski ułożyć na zawiniętej roladzie w kratkę.
Krok 2 - ZAWIJANE CIASTO FRANCUSKIE Z PESTO, TUŃCZYKIEM I KAPARAMI  foto
3
3/ Posmarować roztrzepanym jajkiem i wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piec na złoto ok 15 min. Podawać z ulubionymi sałatami i sosami.
Krok 3 - ZAWIJANE CIASTO FRANCUSKIE Z PESTO, TUŃCZYKIEM I KAPARAMI  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia40 26.03.2015 16:17
oj zjadłabym

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak